• Slider Image

Turvallinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto, kauniin himmeä lopputulos

Tanskalaiset Nordic Chic -kalkkimaalit ovat täysin myrkyttömiä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto esimerkiksi sisustusesineiden ja huonekalujen maalaukseen. Maali antaa kivan himmeän ja karhean pinnan. Kalkkimaalilla maalaminen on erittäin helppoa, sillä maali on peittävää ja paksua eikä valu. Pohjamaalausta eikä pohjan hiontaa tarvita, jos alla oleva pinta on ehjä eikä hilseile. Kun maalatun pinnan viimeistelee Nordic Chic -kalustevahalla tai -kalustelakalla, sen kulutuksenkesto paranee.

Nordic Chic -kalustemaali

Nordic Chic -kalustemaali on ekologinen ja myrkytön kalkkimaali. Maalaus on helppoa, koska pohjamaalausta ei tarvita ja maali on peittävää ja paksua. VOC-arvo on 0 g/l eli maalista ei haihdu liuottimia eikä maalin hajua synny. Nordic Chic -kalustemaalia voidaan käyttää sellaisenaan erilaisille pinnoille kuten huonekaluihin, koriste-esineisiin ja seiniin, joita ei tarvitse puhdistaa vedellä. Jos haluat pesua ja kulutusta kestävän pinnan, viimeistele pinta vahalla tai lakalla maalauksen jälkeen. Ei suositella kovassa käytössä oleviin pintoihin kuten ruokapöydän kansilevyyn tai lattiaan. Maali sopii mm. puun, lasin, metallin ja kivipintojen päälle. Kalkkimaali antaa kauniin liitumaisen mattapinnan. Se on erittäin peittävä, ja usein yksi käsittelykerta riittää. Nordic Chic -kalustemaali on saanut EU-ympäristömerkin, joka kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä – tuotteen turvallisuutta ja laatua unohtamatta.

Työohjeet: Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas ja kuiva. Poista vanha hilseillyt maali tai lakka. Maalaa yksi tai kaksi kerrosta siveltimellä tai telalla. Huomioi, että valmiissa sävyissä voi olla eräkohtaisia pieniä sävyeroja. Jos haluat kulutusta kestävän pinnan, viimeistele lopputulos käyttämällä Nordic Chic -vahaa tai soveltuvaa lakkaa. Tällöin himmeä pinta muuttuu kiiltävämmäksi ja helposti pyyhittäväksi. Valmissävyjä voi myös sekoittaa keskenään.

Kuivumisaika: 1–6 tuntia riippuen lämpötilasta ja maalikerroksen paksuudesta. Riittoisuus: 6–8m²/litra eli 4,5–6 m²/750 ml purkki.

Ohenne ja työvälineiden pesu: Voidaan ohentaa vedellä. Työvälineet puhdistetaan lämpimällä saippuavedellä.

Säilytys: Säilytä suljettuna viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Pidä lasten ulottumattomissa.

Sisältää: Vesi, kalkki, marmorijauhe, etikkahapon esteri, selluloosa, titaanidioksidi, fosfaatti, natriumsuola, säilöntäaineet (MIT/BIT).

Nordic Chic möbelfärg

Nordic Chic möbelfärg är en ekologisk och giftfri kalkfärg. Lätt att måla med eftersom ingen grundmålning behövs och målfärgen är tjock och täcker bra. VOC-värdet är 0 g/l, dvs inga lösningsmedel avdunstar från färgen och ingen färglukt uppstår. Nordic Chic-färgen kan användas som sådan på olika ytor som möbler, prydnadsföremål och på väggar som inte behöver rengöras med vatten. Slitagets hållbarhet kan förbättras genom att vaxa eller lacka ytan efter målningen. Rekommenderas inte för möbler som är i kontinuerlig användning eller är i behov av rengöring t.ex. matbordens skivytor. Färgen är lämplig på t.ex. ytor av trä, glas, metall och sten. Kalkfärgen ger en vacker kritaktig matt yta. Den täcker bra och oftast räcker det med en strykning. Nordic Chic möbelfärgen har erhållit EUs miljömärke, som berättar om produktens miljövänlighet – utan att glömma produktens säkerhet och kvalitet.

Användning: Ytan som ska behandlas bör vara ren och torr. Avlägsna gammal flagnande färg eller lack. Måla ett eller två lager med pensel eller roller. Observera att färdiga nyanser kan ha batch specifika kulörskillnader. Om du vill ha en slitstark yta, slutför resultatet med Nordic Chic vax eller lämpligt lack. Då blir den matta ytan glansigare och lätt att torka av. Färdiga nyanser kan också blandas med varandra.

Torktid: 1–6 timmar beroende på temperatur och målfärgens skikttjocklek.

Åtgång: 6–8 m²/liter eller 4,5–6 m²/750 ml burk.

Förtunning och tvätt av arbetsredskap: Kan spädas med vatten. Arbetsredskap rengörs med varmt tvålvatten.

Transport och förvaring: Förvaras sluten på en sval plats. Skyddas mot frost. Förvaras oåtkomligt för barn.

Innehåller: Vatten, krita, marmorpulver, ättiksyraester, cellulosa, titandioxid, fosfat, natriumsalt, konserveringsmedel (MIT/BIT).

Nordic Chic -kalustevaha

Nordic Chic -kalustevahaa voidaan käyttää pinnoille, jotka on maalattu Nordic Chic -kalustemaalilla. Vaha suojaa kalkkista maalipintaa ja tekee siitä vedenpitävän ja pyyhkimistä kestävän. Vahalla voi suojata myös maalaamattomia puupintoja ja kalusteita.

Työohjeet: Levitä vaha pintaan siveltimellä tai nukkaamattomalla kankaalla tai rätillä. Alla olevan maalin värisävy tummenee, kun käytät vahaa. Kun vaha on kuivunut, kiillota pinta kankaalla. Voi antaa kuivua jopa seuraavaan päivään ennen kiillotusta. Tällöin mattamainen pinta kiillottuu ja vahan tahmeus häviää. Kuluneen lopputuloksen saavuttamiseksi sivele vahaa ohut kerros ja sen kuivuttua hio pintaa hennosti hienolla hiekkapaperilla. Lisää sitten toinen kerros vahaa ja kiillota. Mitä kovempaa painat kiillottaessasi pintaa, sitä kiiltävämpi lopputuloksesta tulee. Huolla huonekalusi vahaamalla se uudelleen entisen vahan kuluttua pois.

Kuivumisaika: 1–4 tuntia riippuen kerroksen paksuudesta.

Riittoisuus: 10–20 ml/m². Työvälineiden pesu: Isoparafiini tai lämmin saippuavesi. Vahaamisessa käytetty kangas upotetaan veteen tai suljetaan tiiviisti vahapurkkiin tai metalliastiaan itsesyttymisriskin takia.

Säilytys: Säilytä suljettuna viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Pidä lasten ulottumattomissa. Tuote on helposti syttyvää.

Sisältää: Mehiläisvaha, karnaubavaha, kandelillavaha, seresiinivaha, isoparafiini.

Hävittäminen: Anna ylijääneen tuotteen kuivua ja hävitä purkki sekajätteen mukana.

Nordic Chic möbelvax

Nordic Chic möbelvax kan användas på ytor som är målade med Nordic Chic möbelfärg. Vaxet skyddar den kalkaktiga ytan och gör den vattentät och lätt att torka av. Du kan använda vaxet också på obehandlade träytor och möbler.

Användning: Stryk vaxet med pensel, tygbit eller trasa, som inte luddar. Färgnyansen som finns under blir mörkare, när du använder vaxet. När vaxet har torkat, polera ytan med tyget. Man kan låta det torka upp till nästa dag före polering. Då blir den matta ytan glansig och den gamla klibbigheten försvinner. För att få ytan att se sliten ut, stryk på ett tunt lager vax och låt torka. Slipa ytan försiktigt med fint sandpapper. Vaxa ytan en gång till och polera. Ju hårdare du trycker när du polerar ytan desto glansigare blir slutresultatet. Behandla dina möbler på nytt när det gamla vaxet slitits bort.

Torktid: 1–4 h beroende på skiktets tjocklek.

Åtgång: 10–20 ml/m².

Tvätt av arbetsredskap: Isoparaffin eller varmt tvålvatten. Trasan läggs i vatten eller förvaras i vaxburken eller i en tät metallbehållare på grund av självantändningsrisk.

Förvaring: Förvaras sluten i svalt utrymme. Skyddas mot frost. Förvaras oåtkomligt för barn. Produkten är mycket brandfarlig.

Innehåller: Bivax, karnaubavax, kandelillavax, ceresinvax, isoparaffin.

Avfallshantering: Låt överbliven färg torka och släng sedan i blandat avfall.